Kategorier
Strandjagt

Sejltur i maj

Vejret i forårsmånederne er omskifteligt som vejret i øvrigt her i landet.

En sejltur først i maj var ikke begunstiget af stille vejr. Vinden var jævn til frisk, og det gav et par saltvandsprøjt, hvis ikke farten blev afpasset efter forholdene.

Fugle var der da, rigtig mange ederfugle men også grågæs, gravænder, et par gråænder i ny og næ og naturligvis toppede skalleslugere foruden de allestedsværende måger.

Jeg var ikke rigtig tilfreds med et så massivt opbud af også gamle hunner af ederfugl ude på det åbne vand, og i tilknytning til øerne i området. De burde rettelig tilbringe deres tid med at få udruget næste generation af ællinger, og trods ihærdige anstrengelser lykkedes det ikke at spotte ællinger.

Nå det kan nås endnu, så vi kan håbe, at der bliver en rimelig tilvækst hos ederfuglene til glæde for os jægere, når jagtsæsonen går ind.

Med hensyn til grågæssene kan man kun være optimist dels ser man stort set gæs overalt, og dels er gæslingerne mange steder godt i vej.

Her først i maj må vi inkarnerede strandjægere væbne os med tålmodighed, men vores tid kommer.

Jeg glæder mig allerede til 1. september!

Af Per Clausen

Per Clausen beretter om jægerens oplevelser på vandet og i naturen. Gennem et langt jægerliv er der nok historier at tage af. Saltvandssprøjt og strandjagt er det foretrukne, men en tur i den øvrige natur er heller ikke at foragte.

4 kommentarer til “Sejltur i maj”

Tjae- jeg synes nu ,at der har været jagt på jægere i mange år. Specielt har fanatiske ornitologer haft en endog meget lang sæson.

Jeg glæder mig MEGET til der bliver jagttid på ornitologer..! Da de er efter jægerne hele tiden, og kun er ude på at af-skaffe ALT jagt..
Jeg er en ung strand/hav-jæger der nyder at komme på jagt, og i er ved at ødelægge det for os..! Nu fik vi ødelagt vores due-jagt i septemper på et spinkelt grundlag..Hva skal der fredes til næste år…?? Der har Aldrig været så mange skov-duer som der er nu…! De er selv inde i byerne.”Skov-duer i byerne”

Jeg er lige kommet i gang med kursus til at få jagttegn, hvilket jeg håber at jeg får bestået.

Kan kun give Jens ret, PAS PÅ de grønne. Jeg kommer fra Holland, se hvordan det er gået der 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.