Kategorier
Strandjagt

Vigen

Mange års jagtoplevelser på et bestemt terræn giver strandjægeren et ganske særligt tilhørsforhold til netop dette areal. Det kan være et sted hvor du startede din jagt i din grønne ungdom eller et areal, der blot er faldet i din smag.

Nogle strandjægere går efter de steder, hvor der kan skydes rigtig mange fugle. Sådan har jeg det ikke nødvendigvis, og kan godt tage på jagt det samme sted gentagne gange uden på nogen måde at føle kedsomhed i jagten, også selv om det kun bliver til et par fugle.

Ikke 2 dage er ens ved jagten på fiskeriterritoriet. Du oplever altid nye ting, og nogle gange også næsten uforklarlige og altid spændende ting.

Nå tilbage til Vigen, et stille og fredeligt lille område, hvor du ofte har jagten for dig selv. Det har siden jagtstarten i 1963 været et af mine foretrukne jagtområder især i den første del af jagtsæsonen, ikke fordi det vrimler med ænder , måske mere fordi, at rigtig mange af mine første jagtture gik til dette område.

Gennem alle de år er det alligevel blevet til en del fugle på netop denne lokalitet. Nu er det jo heller ikke sådan, at man er blevet så totalt nostalgisk. Der er mange andre gode jagtområde i nabolaget, og de bliver udnyttet i det omfang som tid og helbred tillader.

Af Per Clausen

Per Clausen beretter om jægerens oplevelser på vandet og i naturen. Gennem et langt jægerliv er der nok historier at tage af. Saltvandssprøjt og strandjagt er det foretrukne, men en tur i den øvrige natur er heller ikke at foragte.

En kommentar til “Vigen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.