Kategorier
Aktiviteter

Jagtsti

De fleste jægere har deres favoritter. Det kan enten være på det rent jagtlige område eller en og anden konkurrenceform, som afholdes blandt jægere.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg foretrækker jagtformen, hvor man plasker rundt i en båd efter ænder og gæs.

Der er én konkurrence/aktivitet som jeg sætter over alt andet, måske også fordi netop strandjagten kræver, at du sætter dig godt ind i lovgivning og vildtbiologi. Denne aktivitet er jagtsti, hvor man kan få afprøvet måske især sin manglende viden og samtidig få luftet haglbøssen i de jagtfrie måneder.

I lørdags afviklede Danmarks Jægerforbund de årlige Forbundsmesterskaber, som jeg har deltaget i hvert eneste år siden 1993 med meget vekslende resultater, men altid med en glæde over at være med!

Således også i år, hvor mesterskabet blev afviklet på Det Militære Øvelsesterræn ved Høvelte Kaserne, et areal, der var særdeles velegnet til formålet. Det var københavnerne, der stod for arrangementet, og de havde lavet en fremragende jagtsti, hvor deltagerne virkelig blev sat på nogle prøver, der var et mesterskab værdigt.

Lokalt afvikles der i de tidlige forårsmåneder jagtstier, hvor sværhedsgraden matcher ganske almindelig jægerviden og så måske nogle få lidt sværere opgaver, hvorimod mesterskaberne mere er for “nørderne”.

Af Per Clausen

Per Clausen beretter om jægerens oplevelser på vandet og i naturen. Gennem et langt jægerliv er der nok historier at tage af. Saltvandssprøjt og strandjagt er det foretrukne, men en tur i den øvrige natur er heller ikke at foragte.

En kommentar til “Jagtsti”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.