Kategorier
Strandjagt

Råvildt på svømmetur

Oplevelser der ikke direkte er forbundet med det rent jagtlige er for mange jægere og ikke mindst strandjægere en væsentlig motivation for at tage af sted på jagt.

Gennem et langt strandjægerliv har man oplevet mange ting og således også her først i december måned. På min hjemtur fra det nordlige Orø i motorbåden med kravleprammen på slæb ned gennem Østre Løb (altså på østsiden af Orø), blev jeg opmærksom på en ”sten” der ikke plejer at være der ude midt i løbet. Frem med kikkerten. Det kunne jo være en sæl, der stak hovedet frem selvom det ikke er normalt i det Østre Løb, men derimod jævnligt i Vestre Løb.

Stor var min overraskelse, da jeg konstaterede, at det var et stykke råvildt, der befandt sig midt ude i løbet.
Jeg slog en stor bue uden om dyret, der ufortrødent fortsatte sin svømmetur. Jeg ville naturligvis ikke for tæt på for ikke at skræmme dyret unødigt.

Jeg holdt øje med dyret over skulderen, og det samme gjorde råen eller smaldyret som det så ud til at være, og efterhånden var svømmeturen færdig og dyret gik stille og roligt på land på Orø.
Jeg havde naturligvis ikke set begyndelsen på svømmeturen, men der kan næppe være tvivl om at dyret er startet på Hornsherredsiden og har tilbagelagt de 600-700 meter til Orø i det kolde decembervand, der dog ikke så ud til at genere dyret.

Det er ikke usædvanligt, at råvildtet begiver sig på svømmetur, men alligevel er det første gang jeg har oplevet det og så på den tid af året! En anden skulle nødigt ud på sådan en tur.
Der findes stadig ”vikingedyr” i Danmark!!!

Af Per Clausen

Per Clausen beretter om jægerens oplevelser på vandet og i naturen. Gennem et langt jægerliv er der nok historier at tage af. Saltvandssprøjt og strandjagt er det foretrukne, men en tur i den øvrige natur er heller ikke at foragte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.